14e editie, 8 juni 2019

Amusing A Capella Battle

In de 14e editie in 2019 houden we weer het a capella festival, maar nu met een nieuwe naam: Amusing A Capella Battle. We noemden dat eerder het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles. A capella groepen, met maximaal 25 leden, strijden hier in een eigen competitie. Dit jaar in een nieuwe locatie: het kerkgebouw aan de Marskant, een geschikte en voldoende ruime locatie voor deze battle. Het wordt op 8 juni ‘de Amusing A Capella Tempel’. Met een nieuwe naam én een nieuwe podiumlocatie blazen we deze competitie nieuw leven in.  Kijk in de planning op podium 7 dan weet je wie dit jaar strijden in deze competitie.

Het genre staat de deelnemers helemaal vrij en de ensembles worden beoordeeld door een vakkundige jury op: muzikale, artistieke- en zangtechnische uitvoering.  Om 16.30 uur wordt tussen de beste 6 deelnemende groepen een echte battle gehouden. Dat doen we 3 keer per 2 groepen.

Naast de eer en een mooie trofee worden namens BALK en Rogier IJmker van BeeMastermusic prijzen ter beschikking gesteld in de vorm van workshops/coaching.

Om de deelnemers niet te storen mag het publiek alleen naar binnen bij de wisseling van de koren. Onze vrijwilligers houden hier toezicht op.